in

СКОПСКИ УЧЕНИЦИ ГИ СОЗДАДОА ПРВИТЕ СТИКЕРИ СО МАКЕДОНСКИ ЗНАКОВЕ (smart.sdk.mk)

Учениците од државниот центар „Партенија Зографски“ во Скопје учествуваа во изработката на првите стикери со македонски знаковен јазик за комуникациската платформа „Вибер“, со цел да се поедностави мрежната комуникација помеѓу младите со оштетен слух и говор, но и да им се доближи овој јазик на сите други корисници. Во рамките на проектот ,,Одговорна иднина”, во …

Report

What do you think?

877 Points
Upvote Downvote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Posted by Jana

Boss

Modern Farmhouse (pin.it)